Bâb-ı esrar


MUHALLEBİLİ KADAYIF TATLISI

Malzemeler:
250 gr tel kadayıf
50 gr tereyağı
1 su bardağı ceviz içi
3 yemek kaşığı toz şeker

Muhallebi için:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 parça damla sakızı
1 paket vanilya
3/4 su bardağı un
1 paket toz krem şanti

Üzeri için:
Toz antep fıstığı

Hazırlanışı:
Tel kadayıfları bir tepsiye yayıp kurumaları için birkaç saat bekletin.
Tereyağı, şeker ve kadayıfları tencereye alın. Orta ateşte sürekli karıştırarak rengi hafif koyulaşıncaya kadar kavurun. Cevizleri ekleyip 25 dakika daha kavurun.
Süt, şeker, un ve vanilyayı bir tencereye alın. Orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Damla sakızlarını ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Ocaktan alarak soğumaya bırakın. Toz krem şantiyi ilave edin ve mikser ile 5 dakika çırpın.
Kadayıfın yarısını dikdörtgen bir kalıba bastırarak yayın. Üzerine muhallebinin tamamını dökün. En üste kalan kadayıfı yayıp buzdolabında bir gece bekletin. Dilimleyerek üzerine toz antep fıstığı serpip soğuk servis yapın.


(Kaynak: Lezzet)

4 yorum:

lezzet sarayı dedi ki...

ohhh nefis olmuş ellerine sağlık.

hafize dedi ki...

Denemem lazim en kisa zamanda..,

Sinejan dedi ki...

Nefis ki ne nefis... Yarisi ikram edildi yarisini tek basima yedim :-)

Kesinlikle tavsiye ederim, trop bon :-)

Adsız dedi ki...

vaaay ellerine saglik :))
tam benlik bende denemem lazim...
emine...