Bâb-ı esrar



Avrupa'da yetisen bir KARACAYLI olarak, öncelikle kendimi tebrik ediyorum :-)
Evlenmeden evvel mutfagin yolunu bilmezdim. Evlendikten sonra yolunu ögrendim. Iki melegimi kendilerine emanet ettikten sonrada mutfagimi ögrendim, yani daha yeni :-)
Fotograflara aldanmayin acemi sayilirim, ama ben himbil yaptiysam ve çok lezzetli olduysa, dogru yoldayimdir demektir.
Sizin desteginizlede bu yol uzayip gidecek gibi...

HIMBIL

HARCIN MALZEMELERI:

- 5 orta boy patatesi hasla, çatalla ez ve tuz ekle.

HAMURUN MALZEMELERI:

- 500 gr un + 1.5 yemek kasigi tuz + su ve istege göre yapismamasi için 1 yumurta. Malzemeleri sirasi ile karistirip, sertçe bir hamur elde ettikten sonra merdane ile ince bir sekilde aç. Su bardagi yardimi ile yuvarlak parcalar kes, ortasina patates harcini koy ve katla.
Kaynayan tuzlu suda himbillari pisir ve biraz suyu ile birlikte borcama al. Tereyag'da erimis kirmizi tatli biber ekle, ve servis tabagina aldiktan sonra istege göre tereyag'da erimis pul biber ekleyebilirsin. Afiyet olsun...




4 yorum:

hafize dedi ki...

Tabaktakiler oyle demiyo ama., sekilli sekilli ozel bisey mi kullandin, hani poacalar icin filan.,

Sinejan dedi ki...

Cevap: Tirtirli rulet ile kesim islemini tamamladim :-)

Adsız dedi ki...

génial !! Senin elin deger de guzel olmaz olur mu yaaaa... Vallahi bravo !!!
emine.

Sinejan dedi ki...

Bravo'yu kabul ediyorum, himbil icin :-)