Bâb-ı esrar



KIYMALI BÖREK


Malzemeler:

250-300 gr kıyma
3 orta boy kuru soğan
yarım demet maydanoz
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz

Kıymayı yağ ile tavaya koyup suyunu çekene kadar kavurun. Yemeklik doğradığınız kuru soğanı ekleyip  soğanlar ölene kadar ağzı açık şekilde kavurmaya devam edin.
Soğanlar ölünce kalan malzemeleri ekleyip soğumaya bırakın.

5 yufka
4 yumurta
4 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ

1. Süt, 3 yumurta ve yağı karıştırıp harcı hazırlayın.


2. Tepsiyi yağlayıp birinci yufkayı kenarlardan taşacak şekilde tepsiye serin.
Ikinci yufkayı ikiye bölüp buruşuk şekilde yayın, üzerine sütlü karışımdan biraz dökün.


3. Kıymalı içi ikiye bölün. Yarısını yufkanın üzerine yayın. Üçüncü yufkayı ikiye bölüp buruşuk şekilde kıymanın üzerine serin, tekrar sütlü harçtan dökün. Kalan kıymalı harcı üzerine yayın.


4. Dördüncü yufkayi ikiye bölün ve burusuk sekilde dizin, besinci yufkadan tepsinin tam üzerini örtecek şekilde bir parça ayırın, kalanı kıymanın üzerine serip sütlü karışımdan dökün. tepsinin kenarından taşanları içe katlayın, üstüne sütten gezdirin.


5. Ayırdığınız yufkayı serip 2-3 yemek kaşığı sütün içine kırıp çırptığıniz yumurtayı sürün. Üzerine çörekotu, 200°lik fırında üzeri kızarana kadar pişirin ve afiyet olsun.


(Kaynak: Portakal agaci)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

super :(( canim çekti simdi :))
emine.