Bâb-ı esrar


GÜL BÖREĞİ

Malzemeler:
2 adet yufka
200 gr beyaz peynir
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 kahve fincanı sıvıyağ


Yapılışı:
1- Böreğin sosunu hazırlamak için süt, yumurta ve sıvıyağı bir kaseye koyarak çırpın.
2- Peyniri rendeleyin ya da çatal yardımıyla ezin. Yufkaları 4 parçaya bölün.
3- Her parçaya fırça yardımıyla hazırladığınız börek sosundan sürün ve yufkanın size bakan geniş kısmına peynir parçalarını serpiştirin.
4- Yufkayı rulo şeklinde sarın, kendi etrafında dolayıp fırça yardımıyla kalan harçtan üzerine ve yanlarına sürün.
5- Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayın ve börekleri fırın tepsisine dizin.
6- 200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.


(Kaynak: Mutfak Sırları)

2 yorum:

Fransali Gelin dedi ki...

Cok guzel olmus. Afiyetke yedim abla :)

Sinejan dedi ki...

Afiyet olsun...