Bâb-ı esrar


HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK

4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı hindistan cevizi

2 su bardağı un
Yarım su bardağı damla çikolata
1 paket kabartma tozu


Fırını 175 dereceye ayarlayın ve kek kalıbını içine yerleştirin, harcı hazırlayana dek ısınsın.

Yumurtalar + şekeri mikserle iyice çırpın. Devamlı çırpmaya devam ederek sırasıyla sıvıyağı, sütü, hindistan cevizini ve 2 su bardağı unu ekleyin. Damla çikolataları ve kabartma tozunu ekleyip düşük hızda çok az karıştırın.
Kalıbı fırından çıkarıp yağlayın ve harcı içine dökün, ısınmış fırında yaklaşık 45 dakika pişirin ve afiyet olsun...

(Ayse'ye teşekkürler)


Ben damla çikolatayı fazla sevmediğim için bir dahaki sefere çok az ceviz veya kırılmış fındık koymayı düşünüyorum.
Sade veya üzerine çikolata sos ile servis edebilirsiniz.


3 yorum:

Adsız dedi ki...

rica ederim...Afiyet olsun :)

Adsız dedi ki...

nefis görunuyo, ellerine saglik :)
emine

Sinejan dedi ki...

:-)