Bâb-ı esrar


KIYMALI POĞÇA

2 bardak ılık süt + 1 bardak ılık su + 1 bardak sıvıyağ + 5 yemek kaşığı şeker + 1 tatlı kaşığı tuz + 1 paket yuva maya + un ve eline yapışmayacak yumuşaklıkta bir hamur hazırla, 10 dk. mayalandır.
Peynirli veya kıymalı harcını hazırla. Masayı yağla ve hamuru 5 eşit parçaya böl. Birinci parçayı 30 santim çapında aç ve hamuru 8'e böl. Hamurların uçlarına harcı yerleştir, sigara böreği gibi sar ve bitene dek aynı işlemi uygula. Pişirmeden önce kabarmaları için 45 dk beklet. Üzerlerine yumurta sarısı + çörekotu ve 160 derecede pişir. Afiyet olsun...

(Kaynak: Portakal Ağacı)


Ben poğça yaparken, kızımda kendine ayrılan hamur ile kedi yapmış :-)


4 yorum:

Adsız dedi ki...

canım ellerıne saglık...hayırlı cumalar

http://tatlczeynep.blogspot.com/

Sinejan dedi ki...

Cok lezzetli oldu tavsiye ederim...

Adsız dedi ki...

birisi bana tadlarini bilmem ama sunumlari çokk guzeeeeeeellll dedi ;))
yalniz bunun gorundugu kadar lezzetliye benziyo, ellerine saglik..
emine.

Sinejan dedi ki...

Ömür boyu yapacagim pogca tarifini buldum, kesinlikle cok lezzetli, yumusak bir hamur, tavsiye ederim...
O birisine soyle tadi sunumdan daha guzel :-)