Bâb-ı esrar


ELMALI KURABİYE

4 elma rendele + 5 yemek kaşığı toz şeker + 1 tatlı kaşığı tarçın + ceviz ve biraz pişir.
Oda sıcaklığında 1 paket margarin + yarım su bardağı toz şeker ve karıstır. 1 su bardağı sıvı yağ + 1 su bardağı yoğurt + 1 paket kabartma tozu + un ve yoğurarak yumuşak bir hamur elde et.
Hamuru 4 eşit parçaya ayır. 1 parçayı merdane yardımı ile servis tabağı büyüklüğünde aç ve 8 eşit parçaya kes. Geniş kısmına biraz harc koy ve croissant şeklinde sar.
Önceden ısıtılan 180 derecelik fırında pembeleşinceye dek pişsin. Süzgeç yardımı ile üzerine pudra şekeri ekle ve afiyet olsun...

(Fatoş'a teşekkürler)

2 yorum:

hafize dedi ki...

Bayilirim ben buna.! Foto harika olmus, cok begendim.,

Sinejan dedi ki...

Merci :-)