Bâb-ı esrar


PATLICAN PAÇASI

Alacalı soyulmuş, küp kesilmiş patlıcanları kızartın ve yağını süzerek bir köşeye alın.
Kuşbaşı kesilmiş dana etini, zeytinyağlı margarin ile kavurun, onuda bir köşeye alın.
Zeytinyağlı margarin + halka doğranmıs sivri, çarliston biber ve çok küçük doğranmış sarımsakları biraz kavurun.
1 yemek kaşığı sirke + küp doğranmış domates + pul biber + kara biber ve tuz ekleyin. 5 dk kadar kaynasın. 1 su bardağı et suyu ekleyin ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
Kızarmış patlıcanlar + etler + sos ve afiyet olsun...

2 yorum:

Fransali Gelin dedi ki...

hmm ilk defa duyuyorum bu tarifi. Bir yoreye mi ait?

Sinejan dedi ki...

Bu tarifi geçen yil internetten bulmustum. Kimdir nedir bilmiyorum, tek bildigim cok lezzetli oldugu :-)