Bâb-ı esrar

Tarif & fotoğraf: Hafize.


Hafize'nin Etimek Tatlısı

Malzemeler:
Pasta tabanı:
1 paket Etimek
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Muhallebi için:
1/2 paket margarin
3 türk kahvesi fincanı un
8 yemek kaşığı şeker
1 litre süt
1 paket vanilya
Üzeri icin:
Krem şanti
Yapılışı:
Şekerin 2 yemek kaşığı kadarını, susuz olarak bir tavada yak. Ayrı bir tencerede kalan şekeri 2 su bardağı su ile eriyene dek kaynat. Önceden yaktığın şekeride ekle ve erisin. Dikdörtgen borcama tek kat etimekleri diz ve şekerli karışımı üzerine dök. Margarini erit ve unu ekleyerek kavur. Seker + süt + vanilya ve muhallebi haline gelinceye dek pişir. Piştikten sonra 30 dk mikserle çırp. Etimeklerin üzerine muhallebi + hazırladığın krem şanti + hindistan cevizi ve buz dolabında dinlensin. Afiyet olsun...





2 yorum:

saadet dedi ki...

harikaydu bu , tadına doyamamiştim. Ellerine sağlık hafize abla

hafize dedi ki...

Ooo afiyet olsun,, cok mersi