Bâb-ı esrar


VIŞNELI PASTA

Hamur'un malzemeleri (oda sicakliginda): 1 yumurta + 200 gr seker + 200 gr tereyag + 1 paket vanilya + yarim paket kabartma tozu + aldigi kadar un.

Krema malzemeleri: 2 vanilyali pudding + 2 yemek kasigi seker + 500 ml süt ve pisir. Katilastiktan sonra 30 cl creme fraiche ekle ve hamuru acip yerlestirdigin tepsiye dök.
1 visne konservesindeki visneleri kremanin üzerine yerlestir ve yaklasik 1 saat 150°lik firinda pismeye birak.

Jöle: Konservedeki visne suyu + 2 vanilya + 2 corba kasigi bugday nisastasi + 1 yemek kasigi seker ve katilasincaya kadar pisir.

Jöleyi sicak pastanin üzerine dök ve sogumaya birak. Afiyet olsun...


(Nesibe'ye tesekkürler)

0 yorum: