Bâb-ı esrar


KISIR

7 adet yesil sogan + yarim demet maydonoz + 4 dis sarimsak + 1 kuru sogan. Yesillikler kesilip bir kapta beklesin.

Genis bir kabin içine 2 su bardagi bulgur koy.
1 yemek kasigi domates salçasi ve 1 yemek kasigi biber salçasini 1 bardak sicak suyun içinde erit.
Bulgurun üstüne salça karisimini dök + 1 bardak sicak su + tatli kasigi tuz ve ara sira karistirarak bulgurun suyu çekmesini bekle, yaklasik 25 dk.

Yesillik karisimi bulgura ekle ve 1 yemek kasigi nane + 2 yemek kasigi pul biber + 1 yemek kasigi karabiber + limon suyu + zeytinyagi + siviyag + 2 domates. Afiyet olsun...

(Kaynak: Portakal Agaci)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

ayy sekli cok guzel,na kadar estetik