Bâb-ı esrar


ISLIM KEBABI

Patlicanlari alacali soy, uzunlamasina bir parmak kalinliginda kes ve cok az yagda kizart.
Kizarttigin patlicana + sekli ver, üstüne 1 köfte yerlestir. Önce alttaki patlicani, sonra üstteki patlicani kapatip bohça sekli ver. Üzerine biber, domates ekle, dagilmamasi için kürdan sapla, 180°lik firinda salçali su ile pissin ve afiyet olsun...

-Köfteleri kizartip veya çig bir sekilde yerlestirebilirsin. Sadece pisme süresi degisecektir.

KÖFTE

Kiyma + ekmek içi + rendelenmis 1 sogan + 1 yumurta + maydonoz + tuz + pul biber + pul biber.
Malzemeleri çok iyi karistirdiktan sonra sekil ver ve kizgin yagda kizart.




4 yorum:

hafize dedi ki...

Cok guzel..

Sinejan dedi ki...

Bol yag bol salca, kabul edersen bir gun beklerim...

Adsız dedi ki...

cok guzel,resim de gercek gibi duruyor,cok nefis,ayrica yazilar da buyuk buyuk,ben boyle okumayi seviyorumda.

Sinejan dedi ki...

Tarifi uygularken tezgah ile bilgisayar arasında gidip geliniyor. Bu şekilde uzaktan bakmakta yeterli olacaktır sanırım...