Bâb-ı esrar


HÜNKAR BEĞENDI

Sivi yag + küp kesilmis 2 sogan ve kavur. 700 gr yagsiz kusbasi et + yarim yemek kasigi salca + 6 adet sivri biber + küp kesilmis 2 domates ve etin yumsamasini bekliyoruz.

3 patlicana catal batir ve ocakta közle. Strec filme sar ve biraz bekledikten sonra elinle kabuklarini soy.
Bir kaba su + 1 yemek kasigi un + yarim limon suyu ve limonu suyun icine koy. Kararmamasi icin soydugun patlicanlari icinde beklet.

Begendi: 3 yemek kasigi tereyag + 2 yemek kasigi unu kavur. Sudan cikarip blendir’den gecirdigin patlicanlari ekle ve telle sürekli karistir. 1.5 su bardagi süt + 1 cay kasigi karabiber + yarim muskat rendesi + 150 gr kasar peyniri + tuz ve afiyet olsun...

- Köz tadindan ve kokusundan fazla hoslanmayanlar patlicanlari firinda közleyebilirler.
- Varsa mutlaka muskat ekleyin.
- Lezzetin artmasi icin kasar peynirini daha fazla koyabilirsiniz.

0 yorum: