Bâb-ı esrar


HAVUÇLU TAVUK ÇORBASI

3 tavuk butunu ve 4 havucu tuzlu suda hasla. Suyunu ayir.
Tavuklari minik minik parcalara ayir ve havuclari catalla ez.
1 limonun suyu + 3 veya 4 yumurta sarisini karistir, beklesin.
2 veya 3 yemek kasigi margarin + kokusu cikana dek un ekleyerek kavur.
Tavuk suyuna sicak su ekle ve kaynasin. Icine limon ve yumurta karisimini ekle telle sürekli cirp. Margarin, un karisiminida ekle ve cipmaya devam et. Havuclari ekle ve biraz kaynasin. Tavuklarida ekleyince corba hazir. Afiyet olsun...

- Haslanmis nohutta ekleyebilirsiniz.
- Suyun miktarina göre bazen margarin ve un karisimi az gelebiliyor. Bu durumda yine yaparak eklemelisiniz.

0 yorum: