Bâb-ı esrar


FRAMBUAZLI TIRAMISU

500 gr mascarpone – 500 gr frambuaz – 4 yumurta – 150 gr pudra sekeri – 1 kahve kasigi toz vanilya – 50 gr toz seker – 18 adet kedidili bisküvi – 1 yemek kasigi hashas.

Tencerede 100 gr frambuaz + 50 gr toz seker + 15 cl suyu 5 dk kaynat. Iki tane hariç yumurtalarin sarilarini beyazlarindan ayir.
Yumurtalarin sarilarini ve pudra sekerini beyazlayincaya dek çirp, vanilya ve mascarpone ekle. Yumurta beyazlari kar haline gelince kremaya ekle.
Kremanin yarisini 6 kupaya böl. Kedi dillerini frambuaz serbetine batir, kremanin üzerine diz ve frambuaz ekle. Kalan kremayi dök ve kalan frambuazlari ekle. Hashas tanelerini serp ve 1 saat buzdolabinda bekleyince servise hazir, afiyet olsun...

-Pudra sekerinin un tadi verdigini düsünüyorum ve pek begenmedim. Ölçüyü degistirerek 50 gr pudra sekeri ve 100 gr toz seker kullanilabilir.

1 yorum:

Mutfak dili dedi ki...

Eline saglik olsun harika gozukuyor canim..
Frambugaz tadini hayal edebiliyorum.